En noe annerledes dåp...........:)

I helgen var vi i dåp. Og ikke i hvilken som helst dåp, men i dåpen til en liten jente på 2 1/2 år fra Australia. Hennes mormor og oldeforeldre kommer fra ett bittelite sted som heter Brøttum, en liten bygd mellom Moelv og Lillehammer. Ikke dårlig å komme ens ærend fra Australia til Brøttum for å bli døpt! Tror lokalbefolkningen på Brøttum satt kirkekaffen i halsen når presten (som foreøvrig var kvinne OG lesbisk!! (utrolig hvor åpne til sinns de er i denne lille bygda)) sa at lille India var fra Australia og hadde kommet til nettopp deres lille bygd for å bli døpt. Ikke hverdagskost for Brøttningene!
Det var en annerledes dåpsgudstjeneste, det skal sies. En ting var denne lille langveisfareren, noe annet var de stakkars konfirmantene i bygda som ikke bare måtte opptre med sang, de måtte også spille instrumenter, danse, dramatisere og ha høytlesning. De så ikke helt komfortable ut, der de til enhver tid så ned i bakken og så vidt åpnet munnen når det var deres tur. Hehe, ikke lett å være teenager idag gitt:) Når jeg var konfirmant tror jeg vi slapp unna med å være tilstede i tre gudstjenester (noe vi selvfølgelig ikke var). Dette fant jo konfirmantpresten fort ut med å stille kontrollspørsmålet: Ja Karianne, hvem var det som var prest i gudstjenesten på søndag da? Jeg svarte den ene presten jeg kunne navnet på: Arne Eggen. Hva, ikke det?? Jøss, var sikker på at han het Arne jeg........hehe..............Men men, konfirmert ble jeg. Og det blir forhåpentligvis ungdommen på Brøttum også:)

Ps: Prestens kvinnelige partner var med i selskapet etter dåpen. Helt naturlig det... Der oppe:)


Dåpsbarnet og foreldrene på vei inn i kirken, etterfulgt av de heldige konfirmantene. Oooops, det glemte jeg å si, de måtte bidra under dåpen også. Helle i vann, tenne lys, ordne med servietter til å tørke. Jo! Også hadde de bakt brød til nattverden! (for selvfølgelig var det nattverd!) Og boller til kirkekaffen etterpå hadde de ordnet. Puhh, slitsomt å være konfirmant altså!!
Denne gudstjenesten inneholdt ALT!


Etter at hun var døpt måtte hun vises frem til menigheten


Eline syntes det var litt kjedelig i kirken........


Adele litt mer fornøyd:)


Så fine i bunader:)


Dåpsjenta,så søt i norsk bunad!

3 kommentarer

Hihi, er glad jeg ikke er konfirmant på brøttum. Morsom opplevelse da! Håper ikke noen i familien leser innlegget ditt, siden det mases om at det fortsatt ikke er for sent med dåp her i gården. Haha, isåfall får vi høre det i et par år til ;)

Så nydelige de var!! Kanskje jeg må gå for en sånn bunad jeg også. De så jo finere ut i virkeligheten enn på bildet. Kjøpte du de på name it sin nettside eller i en butikk? På nettsiden har de bare de røde igjen i 74, også har de ikke flere skjortebodyer...

ja dette virket som en litt annerledes barnedåp. Men sikkert artig.

Hmmmmm var du ikke tilstede på alle gudstjenestene ??? Nå kommer det frem,hehe.... Jentene er jo aldeles skjønne i bunader. Gleder meg til å se de live 17. mai.

Skriv en ny kommentar